of New York and New Jersey
Mecca.jpg

AAIC

 

 

 

 

 


Es Selamu Alejkum te nderuar besimtare,

Ju njoftojme se dita a pare e Kurban Bajramit eshte me date: 21 Gusht, (E Marte), 2018.

Namazi I Sabahut do te falet ne ora 5:50 am. Namazi I Bajramit ne ora 7:00 am.

Prerja e Kurbanit eshte nje adhurim I vecante I ketij Bajrami. Inkurajohuni qe Kurbanin ta therrni e shperndani personalishte. Nese kete nuk e keni mundesi, ju lutem drejtoni pagesen sa me heret qe eshte e mundur ne adres te qendrave tona. Kurbanet e qendres tone, therren ne atdhe.

Gjithashtu, ju perkujtojme per vleren e 10 diteve te muajit Dhul-Hixhe. Allahu I Madheruar ne Kuran-Surja El-Fexhr betohet: “Pasha Agimin! Pasha dhjete netet! Pasha ciftin the pasha tekun!” Ne komentim te ketyre ajeteve Ibn Abasi shpjegon: “Netet e permendura ne ajet jane netet a 10 diteve te para te muajit Dhil-Hixhe, ndersa cifti eshte dita e Kurban Bajramit, kurse teku eshte dita e nente, pra dita e Arafatit.” Profeti alejhi salatu ue selam, kur e pyeten per agjerimin ne kete dite tha: Agjerimi ne diten e Arafatit shlyen ghynahet e vitit qe ka kaluar dhe atij qe do te vije.” Dita e Arafatit eshte e Hene, 20 Gusht.

E lusim Zotin xh.sh., qe bekimet dhe meshira e tije te jete mbi ne.

Nga Keshilli Ekzekutiv dhe Imamet
Our History


Be A Member

Use the form below to sign up and become a member. Please be as detailed as possible.


Join Our Newsletter

 

Contact

LOCATIONs

1325 Albemarle Rd
Brooklyn, NY 11226
(718) 282-0358

43 Monroe St
Garfield, NJ 07026
(973) 546-4095

CONTACT

info@aaicnynj.org


Calendar


Follow Us


Upcoming Events


News & Announcements

Press